Concours d’Elegance Paleis Soestdijk wordt Wheels at the Palace

Geplaatst door Perry Snijders

Het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk krijgt een nieuwe naam: Wheels at the Palace. Volgens organisator Jan-Peter Nijmeijers is de nieuwe naam noodzakelijk. “Het onderstreept dat we geen klassiekerevenement zijn, maar een groot autofeest voor iedereen die van auto’s houdt.” 

Liefhebbers van het traditionele concours d’elegance hoeven niet te vrezen, want het internationale concours d’elegance blijft het belangrijkste programma-onderdeel. “Eerder was onze naam Concours d’Elegance Paleis Soestdijk en voelde het voor sommigen alsof al het andere bijzaak was,” vertelt Nijmeijers. “Met deze nieuwe naam brengen we tot uitdrukking dat het een groot autofeest is, waar we heden, verleden en toekomst van de automobiel vieren.” 

Ook bij de komende editie zullen klassiekerspecialisten aanwezig zijn, maar er is ook ruimte voor een aantal van de nieuwe EV-merken. 

Youngtimers in concours

Tijdens het evenement wordt onder meer stilgestaan bij het eeuwfeest van de 24 Uur van Le Mans en de zestigste verjaardag van Lamborghini. De KNAC is opnieuw sponsor van het evenement en viert het 125-jarig bestaan. Evenals voorgaande jaren is ook Youngtimer Magazine aanwezig met een aantal auto’s, waarover we je in de komende tijd meer vertellen. Maar ook in het Concours d’Elegance zijn youngtimers te zien. De deelnemende auto’s zijn verdeeld in elf klassen en een ervan is Iconic sportcars of the 80’s & 90’s.

Wheels at the Palace
1, 2 en 3 september
wheelsatthepalace.com