Geheime Porsches onthuld

Geplaatst door Michelle van den Hoorn

Geheime Porsches onthuld. De hersenspinsels van de designers blijven meestal geheim, maar Porsche heeft er nu een flink aantal vrijgegeven. In 2021 zijn ze te zien in het Porsche Museum.

De ontwerpen die Porsche nu toont, stammen allemaal uit de periode van 2005 tot en met 2019. Dat beginjaar is niet toevallig gekozen; ontwerpchef Michael Mauer begon in 2004 bij het merk. De ontwerpen kwamen dus allemaal tot stand onder zijn leiding. Het zijn geen concrete voorstellen voor modellen, maar eerder vingeroefeningen voor de ontwerpers. Vrij vertaald luidt de filosofie van Mauer namelijk dat je naar overmorgen moet kijken om te zien waar je morgen heen wil.

Bij de ontwerpen zitten hedendaagse variaties op modellen als de 904 en 906, maar ook een busje dat geïnspireerd is op de Volkswagenbusjes die vroeger bij de Renndienst gebruikt werden. Je kunt de modellen zien in het fraaie boek Porsche Unseen. Wie ze liever in het echt ziet dan op een foto, kan in de loop van 2021 bovendien terecht in het Porsche Museum, dat toch al de moeite van het bezoeken waard is.