Gratis naar InterClassics Brussels met Youngtimer Magazine

Geplaatst door Gabriël van Seumeren

InterClassics Brussels viert dit jaar het 75-jarig bestaan van Ferrari. Daarnaast staat de beurs stil bij 50 jaar BMW M, maar vooral kun je je natuurlijk vergapen aan het aanbod van talloze klassiekerspecialisten. Met Youngtimer Magazine kun je er gratis heen!

De organisatie van de beurs heeft zich snel herpakt. In september moest InterClassics in Maastricht nog worden afgelast, maar daarna zijn alle zeilen bijgezet voor de Brusselse editie. “De beurs is dit jaar minstens zo groot als vorig jaar,” vertelt beursmanager Erik Panis. “Dat lijkt voor de hand liggend, want vorig jaar zaten we immers nog middenin de coronatijd. Maar je merkt dat mensen nu toch ook nog wat voorzichtiger zijn, omdat er zo ontzettend veel gebeurt in de wereld. Sommige exposanten kijken liever de kat even uit de boom. Toch denk ik dat we erin slagen om een goede beurs neer te zetten.” 

75 jaar Ferrari

Dat ligt in de eerste plaats aan de thema’s, vervolgt Panis. “Daarvan hebben we er in Brussel altijd twee. Het hoofdthema is 75 jaar Ferrari en daar laten we echt wat moois van zien. Van de moderne klassiekers tonen we de Big Five, met natuurlijk de F40, F50 en LaFerrari. Verder laten we de auto’s van Magnum en Miami Vice zien. De 288 GTO is bij het grote publiek misschien niet zo geliefd als een F40, maar is wel een stuk zeldzamer — wat het mooi maakt dat we er een kunnen tonen.” 

50 jaar BMW M

Naast de Ferrari’s is er nog een tweede thema. “Dat is iets kleiner dan het hoofdthema, maar toch de moeite waard. We staan stil bij 50 jaar BMW M. Dat doen we met in ieder geval vier koppels van een race- en straatauto. Dan moet je denken aan een standaard 3.0 CSL en een Groep 2-versie of de M1 waar Hans Stück mee racete naast een straatversie.”

Het gaat op de beurs natuurlijk niet alleen om auto’s laten zien, maar ook om verkopen. “We hebben daarvoor natuurlijk de specialisten, maar we hebben ook weer een Autoscout-paviljoen, waar particulieren hun klassieker of youngtimer aan kunnen bieden,” aldus Panis. “Maar er is meer dan auto’s alleen. Zo hebben we ook weer een Art Area, een kunstpaviljoen — altijd een van mijn favoriete onderdelen van de beurs. Net als de clubstands, die ik ook altijd erg de moeite waard vind.”

Gratis tickets bij Youngtimer Magazine

Met Youngtimer Magazine naar InterClassics Brussels? Dat kan, we geven tickets weg — helemaal gratis! De enige voorwaarde is dat je er abonnee voor moet zijn. Als je dat nog niet bent, kun je het uiteraard worden. 

Wat je ervoor moet doen? Alleen even een e-mail sturen naar info@youngtimer-magazine.com. Vermeld wel even je naam, abonneenummer en het adres waarop je Youngtimer Magazine ontvangt. We hebben maximaal twee tickets per persoon, zo lang de voorraad strekt.

Zien we je in Brussel? 

InterClassics Brussels
18, 19 en 20 november

Mogelijk interessante artikelen: