Nieuwe eigenaar voor Carros

Geplaatst door Perry Snijders

Automagazine Carros en zusterblad De Auto hebben een nieuwe eigenaar. Beide titels maken met onmiddellijke ingang deel uit van Van Munster Media Groep. 

Sinds de oprichting in 1994 richt Carros zich op bijzondere en exclusieve auto’s en hun bestuurders. In bijna drie decennia groeide het magazine uit tot een van de toonaangevende automagazines van Nederland. 

Sinds tien jaar maakt de redactie van Carros ook het magazine De Auto, het officieel orgaan van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC). Dit magazine bevat deels dezelfde inhoud als Carros, aangevuld met een belangrijk deel specifiek gemaakt voor de ongeveer veertienduizend leden van de KNAC. 

Groeikansen

In de afgelopen jaren hebben Carros en De Auto een vernieuwingsslag gemaakt. Die ingeslagen weg wordt door de nieuwe uitgever voortgezet. Van Munster Media Groep ziet uitstekende toekomstkansen voor beide magazines, zowel op de lezers- als op de advertentiemarkt. Eigenaar Michael van Munster: “Het zijn mooie bladen, die we graag willen uitgeven. We zien ook kansen voor groei, maar die liggen met name op crossmediaal gebied. Ook zien we mogelijkheden op de advertentiemarkt, bijvoorbeeld in combinatie met onze andere automagazines die zich ook richten op de bovenlaag van de markt.” Een belangrijk pluspunt van Van Munster Media Groep is dat het bedrijf alle noodzakelijke disciplines om kwalitatief hoogstaande tijdschriften te maken in eigen huis heeft.

Nieuwe hoofdredacteur

Carlo Brantsen, vanaf de oprichting als hoofdredacteur betrokken bij CARROS, blijft aan de titels verbonden. Hij zal zich blijven ontfermen over het KNAC-katern. Op eigen verzoek van Brantsen komt er echter een einde aan zijn hoofdredacteurschap van Carros. Beoogd hoofdredacteur is Rein de Ruiter. Lezers van Youngtimer Magazine kennen Rein de Ruiter als eindredacteur van ‘hun’ blad, maar hij is ook als hoofdredacteur verbonden aan Puur Porsche Magazine. Carlo Brantsen zal hem in de eerstkomende tijd nog terzijde staan bij het maken van Carros. Lezers van Youngtimer Magazine hoeven overigens niet te vrezen; Rein blijft ook aan dit blad een belangrijke bijdrage leveren.  

Mogelijk interessante artikelen: