Nieuwe rally dwars door Europa

Geplaatst door Michelle van den Hoorn

Heb je zin om met je youngtimer dwars door Europa te trekken? Dat kan, want de Funcarrun is een nieuwe rally voor auto’s van twintig jaar of ouder. Voor de eerste editie worden bovendien een een kick-off en proloog georganiseerd. 

Natuurlijk is het concept van een rally door Europa niet nieuw, maar een groot verschil met veel bestaande evenementen is dat dit evenement toegankelijk is voor alle auto’s van twintig jaar of ouder. Daarmee wijkt het af van rally’s als de Carbage Run en The Barrel Challenge, die uitgroeiden tot een soort carnaval op wielen voor auto’s die in de laatste fase voor de sloop verkeren. 

Bij de Funcarrun, die plaatsheeft van 20 tot en met 23 september, krijgen deelnemers opdrachten die verspreid zijn over interessante plekken in Europa, zoals monumenten of plaatsen met een bijzonder verhaal. De opdrachten leiden naar oriëntatiepunten, dus deelnemers stippelen zelf hun route uit. Wel eindigt iedere dag op een centrale locatie. Voor enthousiaste rallyrijders is het wel spijtig dat het nieuwe evenement overlapt met de bekende Creme21 Youngtimer Rallye

Kick-off en proloog

Op Tweede Pinksterdag (24 mei) trapt de Funcarrun af met een kick-off rondom Amsterdam. Dat evenement start vanaf een locatie in Haarlem, maar heeft vanwege het nog steeds rondwarende coronavirus een digitale finish. 

Op 19 juni volgt een tweede evenement: de proloog van de Funcarrun. Het thema van die proloog is hetzelfde als van de meerdaagse editie in september, namelijk hanzesteden. Bij de proloog, die in de provincie Utrecht start, worden meerdere Nederlandse hanzesteden bezocht. Net als bij de kick-off is de finish hier digitaal. 

Meer informatie kun je vinden op funcarrun.eu. 

Mogelijk interessante artikelen: