Nürburgring eert Sabine Schmitz

Geplaatst door Perry Snijders

Eerder dit jaar overleed Sabine Schmitz, slechts 51 jaar jong. Haar thuiscircuit, de Nürburgring, eert haar nu door een bocht naar haar te vernoemen. 

Sabine Schmitz stond bekend als de koningin van de Nordschleife, en niet voor niets: ze groeide op in de directe omgeving van het circuit en kende het als geen ander. Ze reed meer dan 33 duizend rondes op het 20,8 kilometer lange circuit. Ze kreeg bekendheid door mee te werken aan Top Gear, maar daarvoor had ze rond de Ring al naam en faam verworven, onder meer door in 1996 als eerste vrouw de 24-uursrace op de Nürburgring te winnen en het een jaar later nog eens over te doen. Het was niet de vraag óf de Nürburgring haar zou eren, maar hóe dat gedaan zou worden. 

Eerste bocht

Het antwoord op die vraag hebben we nu. Er wordt een bocht naar haar vernoemd. Niet zomaar een bocht, maar de allereerste bocht van de Nordschleife als je van de GP-Strecke komt. Uiteraard heet de bocht per direct Sabine Schmitz-Kurve, maar de officiële naamswijziging staat gepland voor 11 september, tijdens de 6-Stunden-Rennen der Nürburgring Langstrecken-Serie. En om er nog een mooie Duitse zin uit het persbericht in te gooien: ‘Sabine Schmitz wird für immer Teil der Nordschleife bleiben.’ Maar dat wisten we natuurlijk allemaal al lang. 

Mogelijk interessante artikelen: