Overnachten in het Ferrari Museum

Geplaatst door Perry Snijders

Voor wie houdt van overnachten op ongebruikelijke plekken is er binnenkort een unieke mogelijkheid: de nacht doorbrengen in het Ferrari Museum in Maranello. 

Veel mensen zien Airbnb als een goedkoop alternatief voor een hotel. Het online verhuurplatform wil daar graag verandering in brengen en zet daarom volop in op beleving. Daarom voegt het bedrijf een speciale categorie toe. Naast bestaande categorieën als kastelen, boomhutten en tiny houses voegt Airbnb nu iconen toe. 

In die categorie kun je nu een aantal zeer bijzondere overnachtingsadressen vinden. De meeste iconen kosten je nog geen honderd euro, de meesten zijn zelfs gratis — uiteraard om de aandacht te vestigen op deze nieuwe categorie slaapplaatsen. 

Van Gogh en Monet

Een behoorlijk unieke plaats om te overnachten is het Musée d’Orsay in Parijs, wereldberoemd om de impressionistische werken en de verzameling beelden van Rodin. Je wordt niet wakker met uitzicht op een Van Gogh of Monet, want het museum heeft de klokkenkamer omgetoverd tot een tijdelijke hotelkamer. Bovendien kun je de openingsceremonie van de Olympische Spelen meebeleven. Als je meer van muziek houdt, zal het je aanspreken dat je kunt overnachten in het Purple Rain-huis van Prince. 

Hot lap op Fiorano tot besluit

Als autoliefhebber zal een overnachting in het Ferrari Museum je waarschijnlijk het meest aanspreken. Het blijft niet bij die overnachting. Je gastheer is namelijk Marc Gené, Ferrari-ambassadeur en -testrijder. Hij neemt je op zondag mee naar de Italiaanse grand prix op 19 mei. Daarna eet je in restaurant Cavallino, waar Enzo Ferrari zelf vroeger graag at. Na dat diner staat je een privérondleiding in het museum te wachten, waarna je de nacht doorbrengt in de Sala delle Vittorie. De volgende morgen staat er nog een mooie activiteit op het programma, want dan neemt Gené je mee naar Fiorano voor een hot lap in de Ferrari 296 GTB. 

De overnachting in het Ferrari Museum is nog aan te vragen tot en met 8 mei, dus je moet er snel bij zijn. Laat je het weten als je de gelukkige bent die hier een nachtje mag slapen? 


Mogelijk interessante artikelen: