Preview Youngtimer Magazine 78

Geplaatst door Gabriël van Seumeren

Op 17 februari 2023 verschijnt Youngtimer Magazine 78. Abonnees kunnen het magazine rond die tijd in de brievenbus verwachten of het digitaal lezen, maar natuurlijk ligt het ook in de winkels. Maar welke verhalen vind je in dit nummer? 

Hij was een van de eerste youngtimerspecialisten van Nederland. Nu begint Marco Hof opnieuw. Hij vertelt wat hij geleerd heeft, wat hij nu anders doet en hoe hij de toekomst ziet. “Ik ben zo iemand die als hij 70 is, of desnoods 85, een keer dood op de werkplaatsvloer ligt.” 

Als je het gemaakt hebt, mag je een leaseauto uitzoeken en als dat geen Tesla is kom je als vanzelf terecht bij De Duitse Drie. Vroeger was het aanbod heel wat breder en was er een heel scala aan modellen leverbaar in de hogere middenklasse. Zoals bijvoorbeeld de Renault 25 en Volkswagen Santana. 

Je kunt je er eigenlijk niet met goed fatsoen in vertonen, maar toch heeft (bijna) iedereen een zwak voor de de Chevrolet Camaro. Aart van der Haagen maakte nader kennis met een exemplaar waarop maar liefst 42 keer vermeld staat dat het een Camaro is. 

De held uit de Taxi-films is natuurlijk niet die pizzabezorger die taxichauffeur wordt, maar voorál die witte Peugeot 406. We gingen op pad met een zorgvuldig opgebouwde replica van de filmauto. 

Natuurlijk kun je een superdeluxe camper kopen als je gaat wildkamperen in Noorwegen, maar je kunt ook een Ford Mondeo voorzien van een paar gordijnen. Dat laatste deed Luuk van Kaathoven. Hij vertelt uitgebreid over zijn avontuur. 

Koopwijzer Nissan 350Z: alle voor- en nadelen van deze sportwagen van Nissan. Het merk heeft al een goede naam op het gebied van sportauto’s sinds de Datsun 240Z, maar is deze 350Z net zo goed als zijn illustere voorgangers?