Rallyrijden volgens RIVM-richtlijnen

Geplaatst door Michelle van den Hoorn

Organisatoren van kleinere en grotere evenementen kunnen eindelijk weer wat gaan doen, na ruim een jaar stilstand. Iedereen probeert zich daarbij zo goed en zo kwaad als het gaat aan de regels te houden. Een Friese rally is daar zelfs naar vernoemd: de RIVM Richtlijn Rally.

Na drie eerdere edities heeft Business Rally Events deze vierde editie een nieuwe naam gegeven. Zoals de naam al verklapt, zullen de geldende richtlijnen in acht worden genomen. ‘De wedstrijd covid versus vaccin is in volle gang, maar de beperkingen zullen nog wel even blijven,’ schrijft de organisatie. ‘Toch is het mogelijk om een rally te organiseren, zonder vergunning en met inachtneming van de coronamaatregelen.’

De opzet is gelijk aan die van een ‘normale’ rally: er is een reglement, een routecontrolekaart en uiteraard zijn er een paar uitdagende proeven. Iedereen kan meedoen, want naast de sportklasse is er ook een toerklasse. De totale duur van de rally is ongeveer drie uur.
Om te voorkomen dat deelnemers onderweg de auto uit moeten, zijn er bij deze rally geen stempels; onderweg staan cijfers en letters. Ook zijn er tijdcontroles, maar wel van het bijzondere soort: een doorkomsttijd krijgen de deelnemers niet, ze schrijven op basis van de kilometerstand en gemiddelde snelheid zelf een ideale rijtijd op.

Waar en wanneer

De start van de rally is in Bakkeveen, terwijl de RRR Rally finisht in Sexbierum. De rally wordt gereden op zondag 13 juni en inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 10 juni. Deelnemen kost 45 euro per team, inclusief koffie en taart bij de start én een lunchpakket voor onderweg. De opbrengst van de rally komt bovendien geheel ten goede aan het nieuw te bouwen dorpshuis in Sexbierum. Het is dan ook logisch dat twee bedrijven uit Sexbierum zich aan de rally verbonden hebben: Autobedrijf Terpstra en Dijkstra Classic Cars & Youngtimers.

Mogelijk interessante artikelen: