Showroomgoud: paarse Grand Cherokee

Geplaatst door Perry Snijders

Omdat we allemaal van bijzondere youngtimers houden, laten we in Showroomgoud bijzonder youngtimers zien die te koop staan. We trappen af met een auto waarbij ‘goud’ vrij letterlijk wordt genomen: de Jeep Grand Cherokee. 

In de jaren negentig was de Jeep Grand Cherokee voor even de hype van het moment. De eerste generatie, om precies te zijn: de ZJ. Een Range Rover had iedereen al, en de Amerikaanse variant daarop was weer eens wat anders. Het sprak aan; zelfs kroonprins Willem-Alexander reed in een Grand Cherokee. Eigenlijk wilde je natuurlijk de 5,2 liter V8 en als het maar half kon zelfs de 5,9. Maar eerlijk gezegd was je met de 184 pk sterke 4,0 liter zescilinder ook niet slecht bedeeld. De topsnelheid van de meeste modellen was vanwege de banden toch al op 180 kilometer per uur begrensd. En de vierliter was een tandje minder dorstig, al mag duidelijk zijn dat je voor het verbruik beter een Prius kunt nemen. 

Een echt populaire youngtimer werd de Grand Cherokee echter nooit. Opvallend eigenlijk, want de ‘gewone’ Cherokee zie je nog regelmatig. Aan de andere kant: zie maar eens een Grand Cherokee in goede staat te vinden. Daarom is het zo leuk dat er nu een exemplaar staat bij StarGallery in Enkhuizen. Ditzelfde exemplaar werd in 2013 door StarGallery uit Duitsland gehaald, destijds met 5.700 kilometer op de teller. Acht jaar later is de kilometerstand opgelopen tot een nog steeds bescheiden 78 duizend kilometer. Volgens het bedrijf verkeert de auto nog steeds in een ‘krankzinnig goede staat’.

Paars met goud

Hij viel ons echter óók op omdat ‘ie paars metallic is. In combinatie met de gouden accenten zorgt dat ervoor dat je niet onopgemerkt door het verkeer gaat. Het interieur is daarbij vergeleken wat bescheiden, want dat is uitgevoerd in antraciet leer. Zo’n Jeep in paars met gouden accenten is ongetwijfeld niet voor iedereen, maar als je het ons vraagt: doen! 

Wat?
Jeep Grand Cherokee 4.0i Limited 

Waar?
StarGallery, Enkhuizen 

Bouwjaar: 1996
Kilometerstand: 78.202
Prijs: 14.950 euro

Foto’s: StarGallery

Mogelijk interessante artikelen: