Showroomgoud: Renault Clio 3.0-24V V6 RS

Geplaatst door Perry Snijders

Omdat we allemaal van bijzondere youngtimers houden, laten we in Showroomgoud bijzonder youngtimers zien die te koop staan. Dit keer gaan we voor zilver: een Renault Clio V6 in zilvergrijs, om precies te zijn.  

Hij héétte Clio, maar dat was zo’n beetje de enige overeenkomst tussen de Clio V6 en de normale Clio. Maar bij de Renault 5 Turbo was dat niet anders geweest, en juist naar die compacte driftkikker wilde Renault verwijzen met de Clio Renault Sport V6. Het model werd namelijk aangekondigd toen Renault een eeuw bestond, als eerbetoon aan de eerdere sportieve modellen van het merk. In 2001 ging de Clio V6 in productie. Het exemplaar dat we hier bekijken, is in dat eerste jaar gebouwd: het is nummer 458 van in totaal 1.500 exemplaren. 

Iets bijzonders

Met een extra gewicht van 300 kilogram ten opzichte van de voorwielaangedreven Clio’s is de V6 in rechte lijn niet eens heel veel sneller dan de andere sportieve modellen uit de lijn. De V6 heeft namelijk een vermogen van 225 pk; veel voor zo’n compacte auto natuurlijk, maar het extra gewicht laat zich gelden. Toch zie je hier aan alles dat er iets bijzonders voor je staat. Dat vertaalt zich naar de waarde, want deze Clio staat te koop voor bijna 60 mille. Wel is het een exemplaar dat altijd in Nederland heeft verbleven en waarvan de historie bekend is. Bovendien is de kilometerstand met 21.655 uitzonderlijk laag. De dealer in Dokkum, ABD Renault, werd bovendien in de afgelopen tien jaar acht keer tot beste Renault-dealer van Nederland verkozen. 

Goedkoper alternatief

Wie toch liever wat geld in de knip houdt, kan overigens bij een andere Renault-dealer terecht. Bij de Nijkerkse dealer Van Ramshorst staat een exemplaar te koop voor 43.950 euro. Dat exemplaar heeft met 99.785 een aanmerkelijk hogere kilometerstand. Pluspunten zijn er echter ook: Van Ramshorst is gespecialiseerd in Renault Sport, dit exemplaar is uitgevoerd in vrolijk Jaune Sirius en als kers op de taart komt deze V6 met zes maanden garantie. 

Wat?
Renault Clio 3.0-24V V6 RS

Waar?
ABD Renault, Dokkum 

Bouwjaar: 2001
Kilometerstand: 21.655
Prijs: 59.945 euro

Meer Showroomgoud

Foto’s: ABD Renault

Mogelijk interessante artikelen: