Wheels at the Palace: BMW i8 Roadster

Geplaatst door Gabriël van Seumeren

Op Soestdijk vieren we dit keer jubilea en verjaardagen in de autoindustrie. Met deze opvallende i8 vieren we de vijfde verjaardag van de i8 Roadster.  

Met de Vision EfficientDynamics liet BMW in 2009 een sportauto zien die het eens over een heel andere boeg gooide. Geen vlammende V12 of hoogtoerige V8, maar een bescheiden 1,5 liter driecilinder zorgde voor de aandrijving, in combinatie met twee elektromotoren. In 2011 toonde BMW een vervolg, de i8 Concept, in 2012 gevolgd door de i8 Concept Spyder. 

Wie onder de indruk was van de prototypes, moest behoorlijk wat geduld hebben. Het duurde namelijk tot 2013 eer de i8 op de markt kwam. Wie zijn zinnen op een Roadster had gezet, moest nog behoorlijk wat meer geduld hebben: die werd in 2018 aan het gamma toegevoegd. 

Start van BMW i

Voor BMW was de i8 niet zomaar een auto. Samen met de i3 vormde hij de start van BMW i, een submerk dat bedoeld was om BMW de nieuwe tijd in te katapulteren. ‘Project i’ moest lichtgewicht auto’s opleveren die milieuvriendelijk en bruikbaar in de stad waren. De i8 moest de ‘halo car’ voor het nieuwe submerk zijn. Na de i3 en i8 veranderde BMW van koers. Nu is BMW i simpelweg de aanduiding voor elektrische auto’s. Je hoeft maar naar de huidige BMW iX te kijken om te zien dat ze lang niet altijd lichtgewicht zijn. 

De i8 bleef altijd exclusief. In totaal verkocht BMW 20.465 exemplaren en slechts 3.884 daarvan zijn Roadsters. 

Dit exemplaar staat te koop bij Bergwerff Automotive en is een First Edition, waarvan er 200 zijn gebouwd. De kilometerteller staat pas op 56.348 en voor 94.875 euro is ‘ie van jou, inclusief de opvallende lak in E-Copper Metallic.  

Wil je weten welke auto’s we nog meer bij ons hebben? Hier vind je een overzicht van alle auto’s die we bij ons hebben op Wheels at the Palace 2023. 

Waardeer je onze aanwezigheid op Wheels at the Palace? Overweeg dan eens een abonnement op Youngtimer Magazine. Daarmee ontvang je niet alleen zes keer per jaar een magazine in je brievenbus, maar krijg je ook toegang tot het digitale archief. Daarmee kun je Youngtimer Magazine vanaf de eerste uitgave lezen!