Wheels at the Palace: BMW M3 CSL

Geplaatst door Gabriël van Seumeren

Op Soestdijk vieren we dit keer jubilea en verjaardagen in de autoindustrie. Een van die verjaardagen is die van de BMW M3 CSL, misschien wel de ultieme BMW. 

De allereerste auto van BMW M was de 3.0 CSL, die in 1972 uitkwam. Daarna duurde het drie decennia voordat BMW de letters CSL opnieuw op een auto plakte. Het resultaat? Misschien wel de ultieme BMW. Ten opzichte van de ‘reguliere’ M3 — ook al vrij spectaculair — had de CSL meer vermogen en minder gewicht. Bovendien is hij exclusief: van deze generatie zijn 85.766 M3’s gebouwd, maar slechts 1.383 daarvan zijn CSL’s. 

Met een gewicht van 1.385 kilogram en een vermogen van 360 pk hoeft elke pk slechts 3,85 kilogram in beweging te krijgen. 

Heb je liever een kleurtje dan het grijsmetallic van dit exemplaar? Helaas, de CSL kwam in slechts twee kleuren: Saphirschwarz en het Silbergrau dat je hier ziet. Andere herkenningspunten van de CSL zijn de specifieke wielen, het carbondak en de ronde luchthapper in de voorbumper. 

Deze specifieke CSL heeft slechts twee eigenaren gehad, die er niet meer dan 96.715 kilometer mee reden. Hij staat te koop bij Bergwerff Automotive voor 149.875 euro.  

Wil je weten welke auto’s we nog meer bij ons hebben? Hier vind je een overzicht van alle auto’s die we bij ons hebben op Wheels at the Palace 2023. 

Waardeer je onze aanwezigheid op Wheels at the Palace? Overweeg dan eens een abonnement op Youngtimer Magazine. Daarmee ontvang je niet alleen zes keer per jaar een magazine in je brievenbus, maar krijg je ook toegang tot het digitale archief. Daarmee kun je Youngtimer Magazine vanaf de eerste uitgave lezen!