Editie 67 verschijnt 16 april

Geplaatst door Perry Snijders

Op 16 april verschijnt Youngtimer Magazine 67, met onder meer een uitgebreide koopwijzer, een verbazingwekkend reisverhaal en Il Mostro: de Alfa Romeo SZ. 

Wereldreiziger in youngtimers

Ben Coombs liet zich niet bang maken door alle horrorverhalen over de betrouwbaarheid van sportauto’s; hij reisde de wereld over met een TVR Chimaera, een Porsche 944 en een Chevrolet Corvette. 

Renault Clio Baccara
De Renault Clio bestaat dertig jaar. Een van de aantrekkelijkste versies van de eerste generatie was de Baccara, die de luxe van de topklasse combineerde met een compact formaat. 

Alfa Romeo SZ
Omdat Alfa wat moeilijkheden had met het vinden van een geschikte naam, bedacht de pers er zelf een: Il Mostro. Het Monster. Maar onderhuids blijkt dit meesterwerk waar ook ontwerper Robert Opron aan meewerkte een goed te temmen beest. 

Mitsubishi Airtrek Turbo R
Een soort Mitsubishi Outlander, maar dan wel met de techniek van een Lancer Evolution VII. En er zijn er maar een paar van in Nederland. 

Citroën AX Cup
‘Het was net een schoolreisje,’ vertelt Jeroen van Inkel over de Citroën AX Cup. Serieuze autosport was het, maar ook tijdverdrijf voor BN’ers. Van Inkel haalt herinneringen op, net als Monique Rosier, Donald Molenaar, René Cardol en Sandor van Es. 

Ford Thunderbird
Downsizing op z’n Amerikaans met een Thunderbird uit 1987. De aanzienlijk jongere eigenaar vertelt wat hij ziet in een Amerikaans icoon met een viercilinder turbomotor. 

Saab 9-3X
Wie zich wilde onderscheiden, kocht een Saab; weer eens wat anders dan een BMW, Audi of Mercedes. Maar het merk redde het niet. Toch kun je nog steeds in een splinternieuwe Saab rijden — een splinternieuwe youngtimer om precies te zijn. Dirk Koppen legt uit hoe dat kan. 

Kia Opirus & Hyundai Centennial
Business Class, maar dan op z’n Koreaans: een zes- of achtcilinder in een grote sedan, voorzien van alle luxe die je maar nodig hebt. Is dat genoeg of heb je de allure van een premium merk nodig? 

Koopwijzer Land Rover Freelander
Tegenwoordig wil ‘iedereen’ een SUV. Een van de voorlopers in de middenklasse was de Land Rover Freelander, die in 1997 op de markt kwam. Is de Freelander nog de moeite waard en waar moet je op letten als je er een aan wilt schaffen? 

Dit en meer vind je in Youngtimer Magazine 67, de editie die op 16 april verschijnt. Abonnees krijgen dit nummer uiteraard thuisgestuurd. Losse nummers kopen kan in winkels in Nederland en België. Ook kun je online losse nummers bestellen. 

Mogelijk interessante artikelen: