Youngtimer Magazine 75 is er

Geplaatst door Perry Snijders

Het voelt een klein beetje als een jubileum: editie 75 van Youngtimer Magazine komt eraan. Op vrijdag 19 augustus ligt ‘ie in de winkel (en bij abonnees in de brievenbus). 

Veel lezers hebben op dit moment vakantie, maar Evert Cevaal heeft vaker vakantie dan iedereen: iedere rit in zijn Subaru Vivio T-Top voelt namelijk aan als vakantie. In Youngtimer Magazine 75 vertelt hij er alles over. En dat is niet de enige Japanner in deze editie. Floris Kruijer vertelt namelijk over zijn Nissan Bluebird. Voor veel mensen een tamelijk onopvallende sedan uit de jaren tachtig, maar voor Floris iets bijzonders: de Bluebird was van zijn grootvader!

Verder in deze editie

  • Geert wilde (net als iedereen) een Porsche 911. Hij voegde de daad bij het woord en kocht de goedkoopste die hij kon vinden, een 996 Carrera 2 met een kilometerstand van inmiddels ruim 350 duizend kilometer.
  • Harrie werkte zijn hele leven hard. Toen hij het wat rustiger aan ging doen en zijn bedrijf verkocht, ging hij auto’s verzamelen. Dat groeide uit tot een indrukwekkende collectie BMW’s, met onder meer de Z8 in alle leverbare kleuren!
  • Roger kieperde in 1993 zijn spaarpot om bij Hessing om een toekomstige klassieker te kopen. Bijna dertig jaar later heeft hij zijn Ford Probe nog steeds!
  • Nieuwe diesels worden bijna niet meer verkocht. Is de youngtimer-diesel ook uit de mode? We brengen de markt in kaart.
  • De eerste generatie van de Audi TT is een designklassieker. Maar waar moet je rekening mee houden als je er een wilt kopen? In de koopwijzer van maar liefst tien pagina’s kom je alles te weten!