Youngtimer Magazine 76 is er

Geplaatst door Gabriël van Seumeren

Een nieuwe editie, nieuwe verhalen: Youngtimer Magazine 76 is er! Vanaf 21 oktober 2022 ligt deze editie in de winkel (of in je brievenbus als je abonnee bent). Benieuwd wat erin staat? 

Autosportjournalist Mattijs Diepraam stelt dat de auto in de jaren negentig ‘af’ was. “Vóór die tijd was de auto nog niet af, daarna zijn er alleen maar tierelantijnen bij gekomen.” Aan de hand van zijn eigen BMW 325i én drie andere generaties 3 Serie gaan we na of dat klopt. Was de E30 320i al perfect, was het concept uitontwikkeld met de E36 325i van Mattijs, is een E46 328Ci beter of moet je toch gewoon gaan voor de nieuwste: de E92 325i? 

Sjoerd van Bilsen ken je misschien van Sjoerds Weetjes, maar sinds kort heeft hij een nieuwe baan. Na 21 jaar met plezier voor Autovisie te hebben gewerkt, maakte hij de overstap naar het Louwman Museum. Daar heeft hij een droombaan die hij nooit voor zichzelf geformuleerd zou hebben: conservator. Aan Youngtimer Magazine vertelt hij er alles over. 

007’s youngtimers

In een groot verhaal staan we stil bij de youngtimers waar James Bond mee reed. Niet voor niets, want in Brussel komt een grote tentoonstelling van Bond-voertuigen. 

Vrijbuiter

Een Honda Element kom je maar zelden tegen. Niet zo gek, want het model was bestemd voor de Amerikaanse markt. Honda probeerde er een jonge, actieve kopersgroep mee te bedienen, waarna hij het in ieder geval schopte tot Dog Car of the Year. Maar voor wie is de Element verder nog interessant? 

Klas van 2007

Traditiegetrouw verdiepen we ons in de verse lichting youngtimers. Weliswaar was 2007 niet direct een gedenkwaardig autojaar, maar het leverde toch een aantal aantrekkelijke youngtimers op. En: een klassieker in wording!

Koopwijzer Smart ForTwo

In de koopwijzer kijken we ook naar een auto uit 2007: de Smart ForTwo. De tweede generatie Smart gaat gebukt onder het matige imago van zijn voorganger, maar heeft op een aantal belangrijke fronten revanche genomen. Alleen: niemand weet het. Waarom is ‘ie de moeite waard en waarop moet je letten bij aanschaf?