Youngtimer Magazine 83 is er

Geplaatst door Perry Snijders

Youngtimer Magazine 83 is verschenen. Het werd weer eens tijd voor een special, dit keer met BMW als thema. Maar ook als je voorkeur bij andere merken ligt, is deze editie de moeite waard.

Een BMW-special moet natuurlijk dé ultieme BMW bevatten, en de BMW M1 vind je dan ook direct op de cover. Toen de jonge Rein de Ruiter in 1978 met zijn ouders meeging om de nieuwe familieauto op te halen, werd tegelijkertijd een andere auto afgeleverd. Inka Orange, net als de 1502 van de familie De Ruiter. Maar verder was de M1 die werd afgeleverd compleet anders. Nu, 45 jaar later, staat Rein de Ruiter eindelijk weer oog in oog met een M1.

Met de BMW 323ti zul je misschien geen schoonheidswedstrijd winnen, maar BMW beloofde in 1997 dat dit de sportiefste 3 Serie na de M3 was. We pikten een mooi exemplaar op om te onderzoeken of hij de tand des tijds doorstaan heeft.

Met de BMW 750i maakte BMW in 1987 indruk; de eerste naoorlogse V12 uit Duitsland was fluisterstil. Inmiddels heeft BMW afscheid genomen van de V12, maar niet van fluisterstille auto’s. We vergelijken de 750i van toen met de splinternieuwe i7. Is het een waardige opvolger?

Twee generaties autoliefhebbers: Ronald en Daan Stots. Vader en zoon Stots zijn autogekken in het algemeen en BMW-gekken in het bijzonder. Aan Youngtimer Magazine vertellen ze hoe dat zo gekomen is.

In 1999 wilde Lexus de competitie aangaan met de BMW 3 Serie: de Lexus IS200 moest gehakt maken van de Beierse middenklasser. In een uitgebreide koopwijzer gaan we in op alle voor- en nadelen van de premium-Toyota.

Na ruim een halve eeuw neemt de familie Bovensiepen afscheid van het merk Alpina; het wordt verkocht aan BMW. In een interview vertelt Andreas Bovensiepen over het hoe en waarom.

Mogelijk interessante artikelen: