Youngtimermuseum op komst

Geplaatst door Michelle van den Hoorn

Een nieuw youngtimermuseum op komst. Binnenkort opent Jeroen Cramer in Voorhout de deuren van zijn privémuseumpje Youngtimerworld.

Youngtimermuseum op komstIeder museum begint klein: ook het Louwman Museum is ooit met één auto begonnen. Toch heeft de collectie die Jeroen Cramer binnenkort in zijn museum Youngtimerworld laat zien al een behoorlijke omvang; zo’n veertig youngtimers. “Als kleuter begon ik heel onschuldig met een autokwartet,” vertelt hij. “Inmiddels is dat uitgegroeid tot een echte passie voor gezinsauto’s uit de jaren tachtig en negentig. Youngtimerworld is dan ook echt bedoeld als een trip down memory lane, waarin de herinneringen van bezoekers vanzelf naar boven komen op het moment dat ze de auto’s zien waarin ze zelf als kind ooit op de achterbank zaten.”

Het museum van Cramer is een hobby en blijft dat ook, want hij heeft een fulltime baan. Toch ontbreekt het hem niet aan ambitie. “Ik hoop dat het een gezellige ontmoetingsplek wordt voor autoliefhebbers en autoclubs. Ik hoop het ook uit te bouwen in de komende jaren. Op mijn wensenlijstje staan nog zeker vijftig meer of minder gangbare youngtimers.” Door de huidige coronamaatregelen is het nog onzeker wanneer het museum opent. Cramer mikt op mei, maar het kan later worden. Tot die tijd kun je de vorderingen volgen op Facebook en Instagram.