Youngtimers opnieuw in Concours Soestdijk

Geplaatst door Perry Snijders

Het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk richt zich steeds nadrukkelijker óók op een volgende generatie liefhebbers. Daarom hebben youngtimers opnieuw een voorname plaats tijdens het concours. 

Het thema van het jaarlijkse Concours d’Elegance Paleis Soestdijk is dit keer 125 jaar Automobilisme. Omdat het een internationaal concours is, is dat vertaald als Celebration of the Motorcar. Natuurlijk zijn de vroegste auto’s ook present, maar dat was altijd al zo bij het concours, dat inmiddels ruim twee decennia bestaat. Nieuw is dat ook youngtimers een plek hebben bij het evenement, dat sinds de verhuizing naar Soestdijk meer het karakter van een groot tuinfeest heeft gekregen. In de dagen van Het Loo (de vorige locatie) was het al mooi, maar sinds de verhuizing naar Soestdijk is het alleen maar beter geworden.

4×4-experience

Op Soestdijk is de paleistuin namelijk het decor van het evenement, terwijl op Het Loo genoegen moest worden genomen met een grasveld. In die paleistuinen vind je dit keer een E-Mobility-paviljoen, maar ook Amphicars die de vijver in gaan. Achterin de tuin is zelfs een 4×4-experience te beleven. Er is dus nadrukkelijk plek voor iedere periode uit de 125-jarige geschiedenis van de auto. 

Iconen uit de jaren 80 en 90

Voor youngtimerliefhebbers is het vooral interessant om te weten dat er in het internationale concours een klasse is voor de iconen uit de jaren tachtig en negentig. Daarnaast is Youngtimer Magazine opnieuw aanwezig tijdens het evenement, opnieuw met een selectie bijzondere youngtimers. Omdat er in het evenement ook aandacht is voor Nederlandse carrosserieën, zoals die van Veth, Schutter & Van Bakel en Pennock, proberen we een aantal Nederlandse youngtimers te laten zien, aangevuld met andere bijzondere exemplaren. 

Afgelopen jaar kon het Concours d’Elegance Paleis Soestdijk niet doorgaan door de uitbraak van het coronavirus, maar de organisatie zegt er dit jaar dubbel zoveel zin in te hebben. De online voorverkoop van kaarten start half mei. 

Concours d’Elegance Paleis Soestdijk
27, 28 en 29 augustus
concourselegance.com