Days of Elegance: InterClassics komt met nieuw evenement

Geplaatst door Perry Snijders

InterClassics begon ooit als plaatselijke beurs, maar groeide uit tot veel meer dan dat. Nu wil de organisatie het meest luxueuze auto-evenement van Nederland organiseren: de InterClassics Days of Elegance. 

De vrijwilligers van Oldtimerclub Gronsveld die in 1994 de eerste editie van InterClassics organiseerden, hadden waarschijnlijk niet verwacht dat hun evenement tot zoiets groots uit zou groeien. Maar bij het MECC hadden ze goed in de gaten dat deze beurs potentieel had; vanaf 1996 organiseert MECC Maastricht de beurs namelijk zelf. In de loop der jaren groeide InterClassics Maastricht uit tot dé opening van het klassiekerseizoen. De beurs kan niet verder groeien, want ieder jaar is de beurs tot de laatste meter bezet. Toch reiken de ambities van de organisatie verder. Dat bleek al in 2015, toen InterClassics Brussels werd toegevoegd aan de kalender. Omdat de hallen daar veel groter zijn dan die in Maastricht, kan het evenement daar verder groeien. 

Internationale allure

Daarmee is de honger naar nieuwe evenementen echter nog niet gestild, blijkt nu. Op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2022 vindt namelijk de eerste editie van InterClassics Days of Elegance plaats op het landgoed van Chateau St. Gerlach in Valkenburg, vlakbij Maastricht. ‘Door de samenwerking met onze partners kunnen wij als organisatie een hoogwaardig evenement met internationale allure presenteren,’ zegt Erik Panis, manager van InterClassics. ‘Samen streven we ernaar om het meest exclusieve auto evenement van Nederland te worden. Deelnemers en bezoekers worden ondergedompeld in de gastvrijheid van het bourgondische zuiden, terwijl ze kunnen genieten van de meest unieke automobielen en luxe lifestyle producten. Niets wordt aan het toeval overgelaten om de presentatie en de kwaliteit van het evenement op het hoogste niveau te positioneren.’ Daarmee lijkt het evenement te concurreren met het bekende Concours d’Elegance Paleis Soestdijk, maar wellicht is er ruimte voor twee van dergelijke evenementen. 

Champagne en kreeft

Het programma van de Days of Elegance omvat onder meer een concours d’elegance, een rally voor klassieke auto’s en moderne supercars, een gala-avond en een luxury market. Een ‘elegant picnic’ ontbreekt niet, en datzelfde geldt voor champagne en kreeft. De vraag blijft dan natuurlijk waarom InterClassics uitbreidt met een evenement als dit. ‘Het is de eerste stap in onze langetermijnstrategie, waarmee InterClassics wordt ingezet als sterk Automotive merk in een bredere context dan enkel oldtimerbeurzen,’ meldt het persbericht. Onderdeel van die strategie zijn diverse nieuwe automotive events. Naast InterClassics Brussels in november 2021, InterClassics Maastricht in januari 2022 en InterClassics Days of Elegance in juni 2022 maakt de organisatie binnenkort nog een aantal nieuwe initiatieven bekend.