InterClassics komt met Youngtimershow

Geplaatst door Perry Snijders

InterClassics is vooral bekend als klassiekerbeurs in Maastricht en Brussel. Maar de ambities van de organisatie reiken verder. In september 2022 staat er een compleet nieuwe beurs in de agenda, speciaal voor youngtimers.

Dat InterClassics méér wilde dan de klassiekerbeurs in Maastricht organiseren, is al jaren duidelijk, namelijk vanaf het moment dat de show ook in Brussel wordt georganiseerd. Onlangs werd echter nóg een evenement aangekondigd: InterClassics Days of Elegance. Daar komt nu de InterClassics Youngtimershow bij.
In de nieuwe editie van Youngtimer Magazine, die nu in de winkel ligt, vertelt beursmanager Erik Panis er alles over. Allereerst is hij natuurlijk vooral blij dat de komende edities van InterClassics Brussels (19-21 november 2021) en InterClassics Maastricht (13-16 januari 2022) eindelijk weer door kunnen gaan. “De geur van rubber en benzine hebben we echt gemist,” vertelt hij. Maar de organisatie is niet bij de pakken neer gaan zitten, maar heeft de verplichte coronapauze gebruikt om nieuwe plannen te smeden. “We willen InterClassics inzetten als automotive merk dat verder gaat dan het organiseren van klassiekerbeurzen alleen. Onderdeel van die strategie zijn diverse nieuwe automotive events.”

‘Youngtimer verdient eigen event’

Dat youngtimers een onderdeel van die strategie zijn, is geen verrassing, aldus Panis. “Het aandeel youngtimerliefhebbers is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De youngtimer verdient daarom zijn eigen event, vinden wij. In eerste instantie gaan we starten in twee van de drie hallen van het MECC, maar ambitieus als we zijn willen we uiteindelijk alle hallen met youngtimers gevuld hebben.” Uiteraard is Youngtimer Magazine ook aanwezig op dit evenement.

InterClassics Youngtimershow
9-11 september 2022
youngtimershow.nl

Het complete interview met Erik Panis over InterClassics én de nieuwe Youngtimershow lees je in Youngtimer Magazine 70, de editie van november-december 2021 die nu in de winkels ligt.