InterClassics viert verjaardag Jacky Ickx

Geplaatst door Michelle van den Hoorn

Enigszins verlaat staat InterClassics Brussels stil bij de 75ᵉ verjaardag van de succesvolste Belgische coureur ooit: Jacky Ickx. En jij kunt erbij zijn! 

Op 1 januari aanstaande hoopt Jacky Ickx 77 jaar te worden, maar dat staat InterClassics Brussels niet in de weg om nog uitvoerig stil te staan bij de 75ᵉ verjaardag van de beroemde race-Belg. De reden van het uitstel laat zich raden. En laat of niet, om stil te staan bij de imposante carrière van Jacky Ickx is het nooit een slecht moment. Je zou namelijk goed kunnen verdedigen dat hij de beste coureur ooit is. Vaak worden daarvoor bijvoorbeeld F1-kampioenschappen geteld, of Le Mans-zeges. Ickx is echter een multitalent; hij reed niet alleen Formule 1, maar ook Le Mans, de Dakar en in allerhande toerwagens. 

Dakar-auto’s

Dat is ook te zien tijdens InterClassics. Daar zie je onder meer verschillende van zijn Dakar-auto’s, zoals de Citroën CX waarmee hij in 1981 voor het eerst deelnam — zonder succes overigens. De twee daaropvolgende jaren verscheen hij aan de start met een Mercedes-Benz G-Klasse, waarmee hij in 1983 als eerste en enige Belg de wedstrijd won. In 1984 wist hij Porsche te overtuigen een auto in te schrijven, maar na een kabelbrand viel hij met zijn 911 te ver terug om nog te kunnen winnen. In dat jaar won teamgenoot René Metge de rally. Voor Porsche smaakte dat succes naar meer, waarna de 959 werd ontwikkeld. Bijzonder is dat de CX, de G-Klasse én de 911 in Brussel te bewonderen zijn. 

43 duizend vierkante meter

Wie naast youngtimers ook in klassiekers geïnteresseerd is, zal zich verlekkeren aan de Lotus Cortina waarmee Ickx doorbrak. Daarnaast zijn er ook F1- en Le Mans-auto’s van Ickx te zien. Maar InterClassics is natuurlijk méér dan een expositie over Jacky Ickx. Op ruim 43 duizend vierkante meter beursvloer zijn ruim 400 exposanten te vinden. De exposanten komen niet alleen uit België, maar ook uit Nederland en diverse andere landen. Bovendien zijn clubs ruim vertegenwoordigd op de beursvloer. Ook Youngtimer Magazine is aanwezig. 

Praktische informatie

De beurs begint op vrijdag 19 november 2021 en duurt tot en met zondag 21 november.

Openingstijden: 

  • Vrijdag 19 november 2021: 10.00-21.00 uur
  • Zaterdag 20 november 2021: 10.00-18.00 uur
  • Zondag 21 november 2021: 10.00-18.00 uur

Tickets kosten 15 euro tijdens de online voorverkoop (tot en met 18 november). Daarna zijn de tickets online en aan de kassa te koop voor hogere prijzen, dus het is verstandig om ze vooraf te bestellen via de site van InterClassics. 

Gratis naar InterClassics met Youngtimer Magazine

Met Youngtimer Magazine kun je gratis naar InterClassics. Hoe kom je aan gratis kaarten? Dat is heel eenvoudig. We geven ze namelijk weg aan bestaande én nieuwe abonnees! 

Als je nu een abonnement afsluit, krijg je daar gratis twee tickets bij voor InterClassics Brussels (zolang de voorraad strekt). Dit geldt voor Belgische als Nederlandse abonnees, maar ook voor nieuwe online-abonnees. 

We geven de cadeautjes echter niet alleen aan nieuwe abonnees, we denken ook aan bestaande abonnees. Log in op onze website en maak een screenshot van het Dashboard. Je screenshot mail je naar info@youngtimer-magazine.com onder vermelding van ‘tickets InterClassics Brussels’. Je krijgt daarna van ons twee tickets (zolang de voorraad strekt). 

Actie loopt tot en met woensdag 17 november

 

Mogelijk interessante artikelen: