Showroomgoud: paarse 7 Serie Individual

Geplaatst door Michelle van den Hoorn

De eerste eigenaresse van deze BMW 740i hield overduidelijk van auto’s, maar merkwaardig genoeg niet zo van autorijden. Tenminste, dat idee krijg je als je bedenkt dat ze gemiddeld duizend kilometer per jaar reed. 

Volgens velen is de E38 de mooiste generatie van de BMW 7 Serie. Wij neigen er ook naar, maar in bijvoorbeeld een kleur als zilvergrijs is ‘ie net een beetje braaf. Dat vond de eerste eigenaresse van deze 740i blijkbaar ook, want ze bestelde de auto in de kleur Navarra Violett. Die metallickleur stond niet in de gewone catalogus van BMW; het is een Individual-kleur. Alsof zo’n paarse limousine nog niet genoeg opvalt, combineerde ze het met een interieur dat eveneens uit op speciale bestelling geleverd werd: daar viel de keus op Leder Montana Lavendel. In gewonemensentaal: paars van binnen, paars van buiten. En eerlijk is eerlijk: het staat de auto verrassend goed. 

Autotelefoon

Naast de opvallende kleurencombinatie is de auto voorzien van alles wat je youngtimerhartje begeert: verwarmde stoelen voor en achter, een schuif-/kanteldak, een hifi-speakersysteem, fraaie lichtmetalen wielen, automatische airconditioning, een met hout afgewerkt interieur en als kers op de taart een originele BMW autotelefoon uit 1995. 

Stond vooral stil

Vaak wordt zo’n topklassesedan gebruikt om de directie het hele land door te rijden, maar dit exemplaar stond vooral stil: de kilometerstand van deze 740i Individual bleef beperkt tot 25.480 kilometer. Geen wonder dat ‘ie geheel schadevrij is. Het onderhoud vond volgens de verkoper stipt en nauwgezet plaats bij de dealer. Het kost je wel wat, want de vraagprijs is 45.900 euro. Maar aan de andere kant: de eerste eigenaresse betaalde er een veelvoud voor, en heeft uiteindelijk weinig méér met de auto gedaan dan ‘m voor jou bewaren. 

Wat?
BMW 740i Individual

Waar?
Prestige Classics, Panningen

Bouwjaar: 1995
Kilometerstand: 25.480
Prijs: 45.900 euro

Foto’s: Prestige Classics

Meer showroomgoud

Mogelijk interessante artikelen: