Showroomgoud: rode C30 met vijfcilinder

Geplaatst door Perry Snijders

In de nieuwe editie van Youngtimer Magazine vind je een koopwijzer van de Volvo C30. We kregen spontaan zin om de occasionsites aan te slingeren om een mooi exemplaar te zoeken. Dat blijkt makkelijker dan gedacht. 

Toen de Volvo C30 in 2006 op de markt kwam, was het een van de beter ogende auto’s van de middenklasse. En eerlijk gezegd is dat nog steeds zo, want ‘mooi oud worden’ blijkt te bestaan. We kunnen ons dus goed voorstellen dat je er ook graag mee voor de dag komt nu de C30 een youngtimer begint te worden. Dat is moeilijk en makkelijk tegelijk. Wie rigide vasthoudt aan de leeftijdsgrens van vijftien jaar, zal uiteraard een zeer beperkt aanbod treffen van iedere auto die in 2006 op de markt kwam. Wie daar wat soepeler in is, heeft meer keuze. Wij zouden eerder naar de motorisering kijken dan naar het bouwjaar; van een lekkere vijfcilinder onder de kap wordt alles beter. 

Merkdealer met zeven C30’s

Onze eerste gang zou misschien die naar de Volvo-dealer zijn. Veel merkdealers hebben zelden of nooit een youngtimer of klassieker in de showroom, maar Nieuwenhuijse is daar een uitzondering op — in het bijzonder de vestiging in Raalte, waar je bijna struikelt over de V70’s, S60’s en zelfs een enkele 850. Ook de C30 is er goed vertegenwoordigd, want daarvan staan niet minder dan zeven exemplaren in Raalte. Het aanbod varieert daarbij van een 1.6D met drie ton op de teller tot de 230 pk sterke 2.5 T5 R-Design. Het enige nadeel is dat de exemplaren met een vijfcilinder onder de kap allemaal zwart, wit of grijs zijn. Wie de voorkeur geeft aan een vrolijk kleurtje, moet dus even verder kijken. 

Vrolijk kleurtje

Dat is ook niet al te ingewikkeld, want bij SuperSwedes in Alpen aan den Rijn staat een knalrode C30 2.4i Summum. Volvo-liefhebbers spreken overigens liever over Passion Red dan over ‘knalrood’. Het combineert in elk geval lekker met de leren bekleding, die van Volvo de naam Calcite heeft meegekregen. Deze 2.4i is uiteraard wat minder snel dan het topmodel, de T5, maar met 170 pk heb je nog geen klagen. De kilometerstand is met 99.035 nog laag te noemen. Dat je ‘m door de 100.000-grens rijdt, doet misschien even pijn — maar die pijn wordt verzacht door de aanwezigheid van een schuifdak en een Dynaudio-geluidsinstallatie. SuperSwedes-eigenaar Huib de Vries is bovendien een enthousiaste Volvo-liefhebber, die je alles over het merk kan vertellen. Wij zouden er een kijkje gaan nemen als we voor een C30 in de markt waren!

Wat? 
Volvo C30 2.4i Summum 

Waar?
SuperSwedes, Alphen aan den Rijn

Bouwjaar: 2008
Kilometerstand: 99.035
Prijs: 10.500 euro

Foto’s: SuperSwedes

Mogelijk interessante artikelen: