InterClassics Maastricht uitgesteld

Geplaatst door Perry Snijders

Slecht nieuws voor wie naar InterClassics Maastricht wilde gaan. De traditionele opening van het seizoen is namelijk uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend. 

Voor het tweede jaar op rij lukt het niet om InterClassics in januari te organiseren in het MECC Maastricht. In 2021 lukte het helemaal niet om een nieuwe datum te vinden, maar voor 2022 heeft de organisatie nog goede hoop. De oorzaak ligt uiteraard bij de maatregelen die tegen het coronavirus worden genomen. Weliswaar heeft het kabinet nog niets bekendgemaakt over de maatregelen die in januari gelden, maar de situatie voor de organisatie was te onzeker om met de voorbereidingen door te gaan. 

InterClassics zou eigenlijk plaatsvinden van 13 tot en met 16 januari 2022. Een nieuwe datum is nog niet bekendgemaakt. Aannemelijk is echter dat die nieuwe datum in de zomer zal zijn, omdat er goede hoop is dat de maatregelen tegen die tijd versoepeld zijn.

‘Year-round’ merk 

In de tussentijd zit de organisatie niet bij de pakken neer. De editie in Brussel vond in november plaats en trok bijna twintigduizend bezoekers. Bovendien wordt gewerkt aan nieuwe initiatieven, zoals de Days of Elegance en de Youngtimershow. Bovendien is het de bedoeling dat InterClassics online sterker aanwezig zal zijn, onder meer met een nieuwe website ‘waar bezoekers 365 dagen per jaar worden geamuseerd, geïnformeerd en geactiveerd’. De bedoeling is dat InterClassics daarmee een ‘year-round’ merk wordt. 

Mogelijk interessante artikelen: